Kinderwens Consult

Heb je een kinderwens en wil je graag zwanger worden? Wij adviseren je graag tijdens het Kinderwens Consult. Tijdens dit consult van 45 minuten nemen we een vragenlijst af over jullie gezondheid, de gezondheid van beide families en jullie leefstijl. Aan de hand van jullie antwoorden doen we als dat nodig is bloedonderzoek en geven we jullie persoonlijke adviezen.

Vooronderzoek

Ook geven we informatie over de mogelijkheden van onderzoek naar aangeboren of erfelijke afwijkingen. Sommige van deze onderzoeken kunnen beter al voor de zwangerschap worden gedaan. We bespreken ook je menstruatiecyclus om te beoordelen wanneer jij het meest vruchtbaar bent. In specifieke gevallen vindt er een verwijzing plaats naar een arts of klinisch geneticus. Aan het einde van de afspraak hebben jullie een duidelijk beeld van wat jullie kunnen doen om zo gezond en snel mogelijk zwanger te worden.

Voorbereiding

Op de website www.zwangerwijzer.nl vind je een vragenlijst. Ter voorbereiding kun je de vragen invullen, de antwoorden printen en naar onze praktijk sturen. Onze verloskundige kan zich dan alvast inlezen en voorbereiden op de afspraak. Zeker bij bepaalde erfelijkheidsvragen is het handig als de verloskundige al op de hoogte is.