Praktijk

Een zwangerschap en het vader en moeder worden is een bijzondere, unieke gebeurtenis in jullie leven. Of dat nu voor de eerste keer is, of dat je al kinderen hebt. Dé verloskundigenpraktijk Harderwijk staat voor persoonlijke en tegelijkertijd deskundige medische zorg. Zwangerschap en geboorte is een unieke ervaring, waar we je graag in begeleiden. De verloskundigen uit onze praktijk hebben tussen de vier en twintig jaar ervaring en we hebben allemaal veel passie voor ons vak. We houden elkaar scherp door onderlinge toetsing en regelmatige bijscholing. Daarnaast hebben we iedere twee weken overleg met de gynaecoloog van het Sint Jansdal. De bevallingsdiensten zijn maximaal 24 uur hierdoor krijg je altijd een frisse verloskundige bij je bevalling, binnen die 24 uur kunnen we ook meestal je bevalling afmaken. In jullie kraamtijd komt de verloskundige die de bevalling heeft begeleid nog een keer de bevalling bespreken.

Bij de verloskundigenpraktijk Harderwijk werken zes verloskundigen. In noodgevallen of drukte kunnen we op elkaar terugvallen, bijvoorbeeld als er twee bevallingen tegelijk bezig zijn. Hierdoor ben je altijd verzekerd van al onze tijd en aandacht.
De ervaren praktijkassistentes zijn een waardevolle ondersteuning van ons team, zij regelen alle niet urgente zaken, zoals het maken van afspraken, zodat de verloskundigen tijdens bevallingen niet onnodig gestoord worden. Uiteraard is het altijd mogelijk de verloskundige rechtstreeks te spreken. Bijna alle verloskundigen zijn ook echoscopiste en hebben eigen specialisaties. Wij bieden dan ook de termijn- groei- en liggingsecho’s  ook bieden we de 13 en de 20 weken echo en uiteraard bieden wij verschillende soorten pretecho in onze eigen praktijk aan.
We beschikken over ons eigen Echocentrum. Tevens bestaat de mogelijkheid om de 13 en de 20 weken echo of de pretecho zoals een geslachtsecho in onze eigen praktijk te laten verrichtten. Naast het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en het kraambed kun je bij ons terecht voor een Kinderwens Consult en voorlichtingsavonden. Daarnaast is er een anti-conceptie spreekuur op de praktijk voor onder andere het plaatsen en verwijderen van de Mirena, Kyleena en de T-safe          ( koperspiraaltje)  door de verloskundigen Aarda, Marjolein en Liduine.

Er wordt spreekuur gehouden in het Vrouwencentrum in Harderwijk aan de Wethouder Jansenlaan 340 dit is tegenover het St. Jansdal ziekenhuis. We hebben ruime spreekuurtijden waarvan standaard 2 avondspreekuren per week. Daarnaast bieden we Centering pregnancy aan dit is uniek voor onze regio! De 13 weken en de 20 weken screeningsecho en pretecho's zijn ook mogelijk om af te spreken in het weekend.