Zwangerschapscursussen

In de regio zijn verschillende cursussen waarbij jij en je partner zich kunnen voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. we hebben er aantal heeft voor jullie geselecteerd. Voor meer informatie en aanmelding kun je op de desbetreffende link klikken.

Borstvoeding

Deze cursus bereidt je voor op het geven van borstvoeding. Een goede voorbereiding vergroot namelijk de kans van slagen. Tijdens de cursus komen diverse aspecten aan bod. Zoals het aanleggen van de baby, rol van de partner, kolven en een gezonde levensstijl.
Lees meer…

Zwangerschapsyoga

Een zwangerschap verandert veel in je lichaam. Zwangerschapsyoga helpt je te luisteren naar je lichaam en bewust te worden van de veranderingen in jezelf. Door training help je het lichaam sterk en soepel te houden en kalmte en innerlijke balans te ontwikkelen.
Lees meer…

Samen Bevallen

Bij de cursus Samen Bevallen krijgen jij en je partner praktische informatie waarin jullie uitgebreid geïnformeerd worden over de bevalling. Jullie leren technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Naast het geven van informatie richt de cursus zich op het gezamenlijk contact maken met het ongeboren kind, het aanleren van ontspanningsoefeningen, massage en het uitproberen van verschillende baringshoudingen.
Lees meer…

Zwangerfit en Fysiofit

Deze zwangerschapscursus wordt gegeven door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Deze richt zich op conditie, ademhaling en ontspanning. Je oefent ontspanning tijdens de weeën, perstechnieken, het trainen van de bekkenbodem en het voorkómen van rugklachten.
Lees meer…

ZwangerTotaal

ZwangerTotaal is een exclusief programma wat verder gaat dan alleen zwangerschapsbegeleiding. Je leert de basisprincipes van gezond bewegen tijdens de zwangerschap. Er wordt uitleg gegeven over  het ontstaan van bekkenpijn, rugpijn en urineverlies en nog belangrijker…hoe je deze klachten kan voorkomen of verminderen. De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Er wordt geoefend in verschillende dagelijkse situaties en je krijgt veel praktische tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijkse bezigheden. Ook wordt er aandacht besteed aan de voorbereiding op de bevalling. De partner is van harte welkom in de partnerles. Lees meer…

Haptonomie

Haptonomie is een individuele begeleidingsvorm waarbij jullie als partners met je ongeboren baby centraal staan. Aanrakingen spelen bij haptonomie een grote rol. Op deze manier maak je al voor de geboorte, via de aanraking, contact met je kind. Omgaan met pijn, angst om te bevallen, weeën, baringshoudingen en hoe je als partner daarbij kan helpen komen aan bod.

Zwangerschapszwemmen

Genieten van je zwangerschap in heerlijk warm water. Tijdens het zwangerschapszwemmen worden conditionele en spierversterkende oefeningen afgewisseld met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Na je zwangerschap kun je starten met Ouder en Kind zwemmen. Bij het babyzwemmen raakt je kind al spelenderwijs vertrouwd met water.
Lees meer…

Fijn Zwanger

De cursussen van Fijn Zwanger is een eendaagse cursus en wordt gegeven door Sabine de Groot. In een eendaagsebevalcursus leer je alles wat je nodig hebt om je op een ontspannen en liefdevolle manier voor te bereiden op jouw bevalling. Hierbij leer je vertrouwen te hebben in je eigen lichaam. Bovendien leer je om bewuste keuzes te maken en de regie in handen te nemen. Nuchter, praktisch en vol humor, zodat jij en je (geboorte) partner vol vertrouwen een liefdevolle bevalling in gaan. Zie ik jullie ook op de eendaagsebevalcursus?
Lees meer…