Bevalling

Een bevalling is voor de meeste vrouwen en hun partners een van de meest bijzondere en indrukwekkende gebeurtenissen in hun leven. Van tevoren weet je niet hoe een bevalling verloopt en dat maakt het ook spannend. We helpen jullie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling door onze informatie af te stemmen op waar je behoefte aan hebt. De een wil graag zoveel mogelijk informatie over alle mogelijke scenario’s, de ander laat alles het liefst over zich heen komen. Door middel van onze website en de afspraken in onze verloskundigenpraktijk geven we je de benodigde informatie.

Download hier het geboorteplan.

Voorbereiding op de bevalling

Elke bevalling is anders en we zullen je als het zover is zo goed mogelijk begeleiden. We vinden het wel belangrijk dat je enige basiskennis hebt over het natuurlijke proces van een bevalling. Dit kan helpen om angst en onzekerheid te verminderen, te vertrouwen op je eigen lichaam en met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien. Lees meer over hoe je je kan voorbereiden in de folder van KNOV deze is online te vinden op www.deverloskundige.nl.

Voorlichtingsavond over de bevalling door de verloskundige

Eens per 2 maanden organiseren wij een gratis voorlichtingsavond over de bevalling deze wordt gegeven door Anne Fleur. Dit doen wij in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Harderwijk. Aansluitend kun je een kijkje nemen in het Geboortezorghuis.
Lees meer

Zwangerschapscursussen

Deze cursussen helpen je om vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen en hoe je je het beste kunt ontspannen tijdens de bevalling.
Lees meer

Geboorteplan

In dit plan kun je aangeven wat je wensen zijn en je alvast voorbereiden op de bevalling. Hoewel je nooit kunt voorspellen hoe een bevalling verloopt, kun je in het geboorteplan aan ons en andere zorgverleners laten weten wat je belangrijk vindt.
Lees meer

Waar ga je bevallen?

Als alles normaal verloopt, mag je zelf kiezen waar je wilt bevallen. Thuis of poliklinisch in het Geboortehuis. Indien het mogelijk is raden we je aan te bevallen op een plek waar jij je het prettigst voelt. Dit verhoogt de kans op een normaal verloop van de bevalling.
Lees meer

Baringshoudingen

Er zijn diverse manieren en houdingen waarin je kunt bevallen. Zolang jij en je kindje het goed maken kun je dat zelf beslissen. Tijdens de bevalling ervaar je meestal pas wat je het prettigst vindt. De meeste vrouwen bevallen op bed. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld op de baarkruk, staand, gehurkt, op handen en knieën of in bad.
Lees meer